voetbal-spelletjes.nl

Bordspelen met voetbal als onderwerp

Voetbal als industrie

Voetbal is een sport die in heel veel landen op de eerste plaats staat wanneer het gaat om meest geliefde sporten. Voetbal is een echte sport van het volk. Ieder team kan zich heugen op een vaste schare fans en de belangrijke wedstrijden worden over de hele wereld op de televisie uitgezonden en met veel emotie gevolgd. Ook in Nederland is voetbal de nationale sport. Tijdens de EK’s en WK’s ondergaat Nederland een ware metamorfose en wordt het hele land in Oranje gekleurd. Nederlands Oranjelegioen is wereldberoemd. Natuurlijk is voetbal ook een business en wordt er flink geld verdiend aan alle bijproducten en promotiemateriaal. Wanneer je een echte voetballiefhebber bent, kun je van alles kopen van je favoriete team. Van dekbedovertrekken, koffiemokken, kalenders, ondergoed, parfum tot een speciaal scheidsrechtersuniform voor je hond. Over de jaren heen zijn ook heel veel voetbalspelletjes op de markt gekomen. Maar omdat het echt een doe-sport is, zijn de meeste bordspellen met voetbal als onderwerp niet echt aangeslagen bij het grote publiek. De meest succesvolle bordspellen met voetbal als onderwerp zijn gebaseerd op de kennis van het voetbal. Een goed voorbeeld hiervan is de Triviant WK voetbal editie, welke na iedere WK weer verschijnt met een nieuwe update waarin de actuele kennis over de afgelopen wedstrijden wordt getest. Er zijn ook verschillende voetbal Monopoly versies, kaartspelen, voetbal Mens Erger Je Niet, kwartetten en speelkaarten met voetbalafbeeldingen. Verzamelaars kopen deze maar al te graag. Verder zijn er ook nog spelletjes zoals blaasvoetbal op de markt, waarbij je blazend door een rietje de bal over het voetbalveld dient te bewegen. Een apart en zeer geslaagd spel is wel het tafelvoetbal, waarbij 11 spelers aan stokken bevestigd zijn in een bak die het voetbalveld voorstelt. De spelers kunnen per rij naar links en rechts bewegen en worden rondgedraaid om zo te proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Er zijn ook verschillende voetbal drink-spelletjes op de markt, die vooral heel erg geliefd zijn als kroegspelletje.

Welk voetbal bordspel is populair?

In Nederland vind vooral het Trivial Pursuit wat uitgegeven wordt bij elke EK en WK veel aftrek onder de voetballiefhebbers en verzamelaars. Ook het blaasvoetbal is een tijd razend populair geweest. Dit spel is geschikt voor alle leeftijden. Toch is er over het algemeen niet zo heel veel animo voor bordspelen met voetbal als onderwerp. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat voetbal vooral toch een sport is om naar te kijken of te doen.

Van alle spelletjes die er ontworpen worden met het onderwerp voetbal blijven de zogenaamde voetbalpoules toch het meest populair. Deze voetbalpoules worden vaak speciaal opgezet bij belangrijke toernooien zoals het Europese Kampioenschap en de Wereld Kampioenschappen. In deze voetbalpoules kan gewed worden op welk team of land in de kwartfinale, halve finale en finale tegen elkaar spelen en wat de uitkomst is, en natuurlijk wie de wedstrijd gaat winnen. Ook zijn er vaak extra prijzen te verdienen wanneer je weet te voorspellen wie de top scorer van het toernooi wordt of hoeveel rode en gele kaarten gedurende het gehele toernooi worden uitgegeven.

Table_soccer_P9040571

  • Categories

    • No categories
  • Archives